Documento sin título

LP a CD
Català- Español- English

LP a CD
LPs a CDs

Com ho fem
Exemples
Serveis i preus

Comandes

Contacte


Gaudeix per sempre de la teva música preferida !

 

 

Convertim el so i la imatge
de LPs (33 rpm), singles (45 rpm), discos de 78 rpm i casets


A continuació, agafant com a exemple un LP, descriurem el procés que seguim per a:

A.  Traspassar el so del LP a un CD mantenint la fidelitat del so del disc de vinil al 100% (el so dels discos és diferent al so dels CDs).

B.  Traspassar les imatges davantera i darrera de la funda del LP a una minifunda (miniLP) o a la típica capsa de plàstic per a CDs.

Sense entrar en detall en les tecnologies i equips emprats per a aconseguir aquests resultats, destacarem aquells aspectes diferencials del nostre procés que ens permetran obtenir uns resultats de qualitat.
 

A. TRASPÀS DEL SO DEL DISC AL CD.

Neteja de les impureses sonores en el so original.
Un cop haguem digitalitzat la música mantenint la fidelitat del disc reduirem (i eliminarem si és possible) els sorolls típics (clicks, pops, etc.) que produeix qualsevol disc amb el pas de temps
sense alterar ni distorsionar el so original del disc.

Dividir les cançons (1 cançó del disc = 1 track del CD).
Aleshores trossejarem la música de manera que cada cançó del disc serà un track (pista) del CD. Si, per exemple, el disc té 10 cançons el CD tindrà 10 pistes o tracks.

Normalització del volum de la música.
Els discos van ser gravats a un nivell de so inferior al dels CDs comercials actuals.
Normalitzar el volum vol dir que gravem la música del LP en el CD de manera que tingui el mateix nivell sonor que els CDs actuals. D'aquesta manera no haurem d'estar pujant i baixant el volum del nostre equip de música en funció de si estem escoltant un CD comercial o un de procedent d'un LP.
 

B. TRASPÀS DE LES IMATGES DEL DISC AL CD: PORTADA I CONTRAPORTADA

CD amb la imatge del LP.
Per a una fàcil identificació del CD posarem una etiqueta en el CD amb la imatge de la portada (cara davantera) del LP.


(La imatge impressa en el CD és de més qualitat que la que aquí vegeu)

Funda "miniLP" amb les imatges del LP per a guardar el CD.
Igual que el disc té una funda on el guardem, el CD amb la música del LP també tindrà una funda de cartró de dimensions adequades a la grandària d'un CD, concretament 12,5cm x 12,5cm,
amb el 100% de la imatge davantera i el 100% de la imatge darrera.

La idea és que pogueu tenir la funda del LP en petit (en diem miniLP) per a guardar-hi el CD. Aquesta funda de cartró a la seva vegada està protegida amb una funda de plàstic totalment transparent que n'evitarà el seu deteriorament degut a la manipulació a la vegada que mostrarà tota la riquesa de colors de la imatge.

 
(La imatge impressa en la funda miniLP i en el CD és de més qualitat que la que aquí vegeu)

Capsa de plàstic amb les imatges del LP per a guardar el CD.
Si ho preferiu també podem posar les imatges davantera i darrera del LP en una capsa de plàstic típica de CDs amb el cantant i el títol del LP escrits en el llom de la capsa.

Les dues cares d'un LP són quadrades. La cara davantera d'una capsa de plàstic d'un CD també és quadrada però la del darrera no. Així doncs, si volem posar les imatges de les cares d'un LP en una capsa de CD quedaran com a la següent mostra:


(La imatge impressa és de més qualitat que la que aquí vegeu)


C. UNA ALTRA OPCIÓ: ETIQUETAR EL CD.

CD amb el títol del LP.
Es pot donar el cas que l'únic que volguem sigui el CD amb la música, sense cap imatge incorporada, sense cap funda amb imatges ni capsa de plàstic. Això passa a vegades, per exemple en col·leccions i seleccions de música. En aquest cas posarem una etiqueta en el CD amb el nom del cantant (o orquestra) i el títol del disc.


(La imatge impressa en el CD és de més qualitat que la que aquí vegeu)